Акваријус

 

Кос Митровица

Павел Лунгин: „Острво“

Руски филм редитеља Павела Лунгина „Острво“ (2006) биће приказан у митровичком Приватном културном центру „Акваријус“ у суботу 16. марта 2024. године. Почетак пројекције заказан је за 19.00.
Улаз је слободан.
Острво је својевремено проглашено за најбољи руски филм. Режисер Павел Лунгин је у свом филму представио особу која се у прошлим временима називала јуродиви монах, што се односи на свете људе који су се неуобичајено понашали да би сакрили од света своју светост.
Филм се одликује мирном, хладном, и дубоко духовном атмосфером, иако је ванредно занимљив и врло сликовит. Прича о љубави, кајању и искупљењу. Прича о снази молитве и моћи чистог срца.
Далеко на северу Русије је једно забачено острво на коме је православни манастир и један чудан монах чија молитва чини чуда. Ради се наиме о приказу живота Анатолија, ложача угља у усамљеном манастиру на далеком северу Русије поред Балтичког мора. Анатолиј је за време другог светског рата спашен од стране братства манстира и из личних разлога је остао при манастиру да ради све прљаве послове за манастир.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *