Акваријус

 

Кос Митровица

PROGRAM ZA MAJ 2016.

Сви уметнички програми организују се у башти кафе-клуба галерије „Акваријус“, а у случају неповољних временских прилика у продајном салону.
Од планираних дешавања у мају, до сада су договорена и заказана следећа:

 

четвртак, 5. мај 2016, 21:00
FILMSKO ĆOŠE
„IDA“ (Poljska, 2014; režija: Pavel Pavlikovski)

\"ida-PLAKAT\"

Пољско филмско остварење „Ида“ награђено је 2014. Оскаром за најбољи филм изван енглеског говорног подручја, а тријумфовало је и на додели Европске филмске академије исте године. Због провокативне теме овај филм је изазвао до сада невиђено негодовање већег дела пољске јавности, али и дела руске филмске јавности.
У питању је истинско ремек-дело, прво после неких филмова Ларса фон Трира и стваралаца окупљених око данске „Догме“ које је направило револуцију у седмој уметности, пре свега на плану кадрирања, односно фотографије и сценографије.

Детаљније о овом догађају >>

 

четвртак, 12. мај 2016, 21:00
MUZIČKO ĆOŠE
DŽEZ VEČE SAVICE MILOVIĆ

\"savica-milovic-3\"

Поводом 14. North city jazz&blues фестивала, који ће у Косовској Митровици и Звечану бити одржан од 17. до 22. маја 2016. године, у башти галерије „Акваријус“ биће уприличен солистички реситал Савице Миловић. На репертоару ће бити искључиво обраде џез и блуз музике. У овом музичком програму учествоваће и Петар Ракић (гитара). Савица ће, иначе, отворити овогодишњи џез и блуз фестивал.

Детаљније о овом догађају >>

 

уторак, 17. мај 2016, 10:00 (током читавог дана)
SLIKARSKO ĆOŠE
ART BRUT vs INTERVALA

\"ART-BRUT-SERBIA-732x488\"

Окршај сликара окупљених око уметничких група АРТ БРУТ (Горан Стојчетовић, Јошкин Шиљан, Драгана Николетић, Срђан Николчевић) и ИНТЕРВАЛА (Јелена Крстић, Тамара Осмајлић, Борис Запорожац, Стефан Стевановић) представља целодневну истраживачку ликовну радионицу на којој ће ликовни ствараоци исказати свој доживљај џез и блуз фестивала. Њихови радови постаће трајна улична поставка у центру града. Посебна драж овог догађаја је у томе што је реч о уметницима потпуно различитих поетика. Ликовнo надметање ће се одвијати у Сутјеској улици, у башти кафеа „Сохо“ и у башти арт-клуба галерије „Акваријус“.

Детаљније о овом догађају >>

 

17-22. мај 2016, током читавог дана
MUZIČKO ĆOŠE
14. NORTH CITY JAZZ&BLUES FESTIVAL

\"NORTHCITYFEST2016\"

Све информације о свим догађајима на 14. по реду џез и блуз фестивалу у Косовској Митровици можете добити у арт-клубу галерије „Акваријус“ током читавог дана. У галерији можете набавити и промотивни материјал и сувенире.
Најављено је да ће поједини учесници главног програма џез и блуз фестивала бити гости Клуба уметника у кафе-клубу галерије „Акваријус“.

Детаљније о овом догађају >>

 

четвртак, 26. мај 2016, 20:30 ОДЛОЖЕНО ЗА 8. ЈУН
POETSKO ĆOŠE
ŽARKO MILENKOVIĆ – KNJIŽEVNI PORTRET

\"zarko-milenkovic-2\"

Његове песме, објављене прошле године у Босни и Херцеговини, довеле су до лудила ондашњу (феминистичку) критику која га је оптужила да шири шовинизам, сексизам и мизогинију.
Жарко Миленковић (1988), песник и есејиста из Приштине, према мишљењу дела књижевне критике најзначајнији је представник нове генерације српских писаца са Косова и Метохије. Аутор је збирке песама „Кенотаф“ (2011) и песничког циклуса „Мушко писмо Радмили Лазић“ (2015). Песме, приче, књижевну критику, есеје објављивао у „Летопису Матице српске“, „Књижевном магазину“, „Сарајевским свескама“, „Политици“.
Жарково стваралаштво, кроз разговор са аутором, представиће књижевни критичар и писац Александар Дунђерин.

Детаљније о овом догађају >>

 

Ово је само део програма који Клуб уметника Косовска Митровица организује у кафе-клубу галерије „Акваријус“.
Дођите да се дружимо. Да стварамо. Уз разговор, музику и пиће који не загађују душу.

Уколико желите да вас путем електронске поште благовремено обавештавамо о свим дешавањима у галерији „Акваријус“, пошаљите са ваше електронске адресе празну поруку (насловљену са „обавештење“) на адресу: galerijaaquarius@gmail.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *