Акваријус

 

Кос Митровица

Program za novembar 2016.

Сви уметнички програми организују се у кафе-клубу галерије „Акваријус“. Програме реализује Клуб уметника „Интервала“. Улаз на све програме је слободан.
Од планираних дешавања у новембру, до сада су договорена и заказана следећа (о евентуалној промени термина бићете благовремено обавештени):

петак, 18. новембар 2016, 19:00
KNJIŽEVNI OKRŠAJ
3. KOLO KVALIFIKACIJA

\"knjizevni-okrsaj-vuk-pantovic-snezana-dzogovic\"

За ово својеврсно такмичење у области књижевне и сценске уметности пријавила су се у новембру два млада ствараоца, ученици митровачке гимназије: Снежана Џоговић из Косовске Митровице и Вук Пантовић из Звечана.
Књижевни окршај је замишљен тако да се учесници надмећу у три категорије. Најпре читају три књижевна текста која су сами одабрали, потом три текста које је одабрао стручни жири (за учеснике до самог наступа непозната), а на крају три своја оригинална књижевноуметничка рада. Победник књижевног окршаја је онај учесник који обезбеди највише гласова присутне публике и стручног жирија. За победнике сваког надметања обезбеђене су и награде, учешће на полуфиналним књижевним окршајима, као и штампање радова током 2017. године.

Детаљније о овом догађају >>
Распоред и резултати >>

 

среда, 23. новембар 2016, 20:00
LIKOVNI OKRŠAJ
2. KOLO KVALIFIKACIJA

\"likovni-okrsaj-novembar\"

Овај несвакидашњи перформанс инспирисан је надметањима уметника на јавним местима у Паризу, дакле подразумева, баш као и књижевни окршаји, изражену интеракцију са публиком. Учешће су и овога пута пријавили ствараоци са Факултета уметности у Косовској Митровици: Вук Ђурић из Чачка, Дуња Вељковић и Стефан Ђурђановић (обоје из Ниша).
Такмичење ће се одвијати у три етапе. Такмичари ће најпре стварати реплику познатог уметничког дела, затим ће се ликовно изразити по задатку који им додели жири, да би на крају урадили оригиналан уметнички рад. Победник ликовног окршаја је онај учесник који обезбеди највише гласова присутне публике и стручног жирија. Главна награда (за победника финалног окршаја) је реализација самосталне изложбе у галерији „Акваријус“.

Детаљније о овом догађају >>
Распоред и резултати >>

 

петак, 25. новембар 2016, 19:00
MUZIČKO ĆOŠE
MITROVAČKI BIG BEND

\"plakat-big-bend\"

Разговор са члановима некадашњег „Биг бенд“ оркестра и њихова свирка. У разговору ће учествовати Петар Ракић, Ненад Илић и Газменд Мустафа, а модератор програма биће Васиљ Аџић. У музичком делу програма наступиће џез квартет: Петар Ракић (гитара), Ненад Илић (бас гитара), Миљан Гвоздић (клавијатуре) и Мишко Радовић (бубњеви).
Програм се одржава захваљујући пројекту који реализује НВО The Way Out.

Детаљније о овом догађају >>

 

понедељак, 28. новембар 2016, 19:00
SLIKARSKO ĆOŠE
IZLOŽBA CRTEŽA MILINKA RISTOVIĆA

\"milinko-ristovic-foto-bozidar-vitez\"

Изложба цртежа Милинка Ристовића из Рашке, под називом „Крвоток за паметне“, биће отворена од понедељка 28. новембра до 5. децембра 2016. године. Изложба је продајног карактера.
Милинко Ристовић је рођен 1953. године у Драганићу код Рашке. Завршио је Педагошки факултет у Битољу (Македонија). Самостално је излаго преко 30 пута, а учествовао је и на преко 100 колективних изложби и више од 60 међународних ликовних колонија. За сликарство и цртеж награђен је пет пута. Пуних шест деценија Ристовић не напушта своје родно село где већ деценијама исписује хронику српског села и све оно што у њему нестаје и пропада, комбинујући на својим платнима реално и надреално.

Детаљније о овом догађају >>

 

уторак, 29. новембар 2016, 20:00
SCENSKO ĆOŠE
VRAŽJE SLUGE

\"vrazje-sluge-1\"

Перформанс студената треће године глуме Факултета уметности у Косовској Митровици, у класи Милана Плећаша, а под менторством Андријане Виденовић. Сценски наступ инспирисан је поезијом Милана Кундере, Рабиндраната Тагореа, Владиславе Шимборске, Бранка Радичевића, Бранка Миљковића, Владислава Петковића Диса, Љубомира Симовића, Радмиле Лазић.
Учествују: Даница Станковић, Леа Јевтић, Стеван Здравић, Ђорђе Коцић, Стефан Цикић, Ивана Бартуњек, Габријел Бећаревић

Детаљније о овом догађају >>

 

 

Ово је само део програма који Клуб уметника „Интервала“ организује у кафе-клубу галерије „Акваријус“.
Дођите да се дружимо. Да стварамо. Уз разговор, музику и пиће који не загађују душу.
Центар уметности није у метрополама и великим установама културе, центар уметности је тамо где се уметност догађа.
Добродошли у галерију „Акваријус“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *