Акваријус

 

Кос Митровица

Снежана Теодоропулос: „Ослушни ветар“

У среду 15. маја 2024. године у Приватном културном центру „Акваријус“ одржаће се духовно поетско-музичко вече организовано поводом нове књиге песама Снежане Теодоропулос „Ослушни ветар“. Почетак програма, у оквиру којег ће песникиња наступити уз пратњу чланова Црквеног хора „Бранислав Нушић,“ заказан је за 20.00.
Улаз је слободан.

Снежана Теодоропулос је рођена 1963. године у Приштини. Основну и средњу школу је завршила у Куршумлији, а Педагошку Академију у Марибору. Живи у Београду и у Немачкој. Певала је у хору Дивне Љубојевић у Београду, као и у хору грчке и српске православне цркве у Немачкој. Уз помоћ пијаниста Ирине Давидове из Грузије и сина Леонидаса Тихомира Теодоропулоса, у сарадњи са музичким продуцентом Ралфом Молером из Немачке обрађује и пева српске, грузијске и руске духовне песме. Бави се и примењеном уметношћу – ручне радове оплемењује кристалима, сатеном, плишом и ствара нове и оригиналне предмете. Добитница више признања за допринос у култури, између осталих и „Златне значке“ Културно-просветне заједнице Републике Србије.
„Ослушни ветар“ јој је трећа збирка по реду и састоји се из неколико целина. Пре ове издала је и збирке песама: „За посебне људе“ и „Шапат анђела“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *