Акваријус

 

Кос Митровица

Tatjani i Rastku nagrada, Olgi priznanje

\"mali-atelje-tatjana-rastko\"

Фотографије: Милан Кабашић >>

Кроз „Мали атеље“ током школске 2016/17. године прошло је преко 50 деце различитог узраста, од 5 до 15 година. Њих тридесетак редовно су похађали ову едукативно-уметничку ликовну радионицу, истичући се својим трудом, залагањем, упорношћу и истрајношћу, те индивидуалним талентом и креативношћу. Свима њима, 30. септембра 2017. године, када је и уприличена изложба „Велики уметници у дечјој зеници“, уручене су дипломе. Од ове године галерија „Акваријус“ одлучила је да најбоље међу њима награди, свесна да је издвајање појединаца из групе, без обзира на то у којој су мери критеријуми за оцењивање објективни и колико је жири стручан, увек незахвално. Али, ипак, труд, залагање и таленат напросто се морају истаћи.
Главну награду за школску 2016/17. годину равноправно су – по одлуци стручног савета галерије „Акваријус“ (којег чине наш истакнути вајар, проф. др Велимир Каравелић, историчар уметности Зорица Сајић Раденковић и ликовни уметник Миљана Дунђерин) – поделили Татјана Радовић и Растко Раденковић, док је Олги Јакшић припало специјално признање за изузетно залагање и напредак.

ОБРАЗЛОЖЕЊЕ СТРУЧНОГ САВЕТА

Стручни савет галерије „Акваријус“ –– донео је одлуку да за занатски најуспелије и естетски и уметнички најупечатљивије ликовне радове настале током школске 2016/17. године награди, равноправно, полазнике „Малог атељеа“ Татјану Радовић и Растка Раденковића. Татјана и Растко су током протекле сезоне показали да су на завидном нивоу савладали технике цртања и сликања, стекли сасвим солидно знање из области теорије и историје уметности, при томе показујући при раду висок степен самосталности и самосвојности, те изузетну креативност. Због тога, галерија „Акваријус“, обавезује се да ће током сезоне 2017/18. организовати Татјани Радовић и Растку Раденковићу самосталну изложбу.

\"mali-atelje-izlozba-veliki-umetnici-3092017

Савет је такође одлучио да за изузетно залагање и напредак током школске 2016/17. године специјалним признањем награди полазницу „Малог атељеа“ Олгу Јакшић.

Надамо се да ћемо овим наградама подстаћи и остале чланове „Малог атељеа“ да уложе свој максимум, додатно се потруде и истрају у раду, и храбро искажу свој индивидуални таленат.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *