Акваријус

 

Кос Митровица

Vasilj Adžić: Buđenje

\"vasilj-plakat\"

Изложба слика и цртежа „Буђење“ митровачког мултимедијалног уметника Васиља Аџића биће отворена у Галерији „Акваријус“ у уторак, 9. октобра 2018. године у 20 часова. На изложби ће бити представљене све фазе ауторовог рада – од самих почетака (циклус „Почетак“), преко сазревања („Откривање“) до последњих радова у којима трага за новим изразом („На трагу“). Будући да Аџић већ дуже време испитује могућности и домете колективног сликарства, одмах након отварања аутор ће, заједно са присутнима, приступити стварању „колкективне слике“ на великом платну.
Током вечери биће пуштана музика по избору Миодрага Радовића.
Улаз је слободан.
Изложба ће бити постављена до 15. октобра.

О АУТОРУ

\"vasilj-adzic-11\"

Васиљ Аџић (Косовска Митровица, 1976) мултимедијални је уметник. Иза себе има велики број цртежа и слика, а присутан је и у области музичке и сценске уметности. Као глумац био је ангажован у Народном позоришту Приштина где је играо улоге у представама: „Хотел Косово“, „Венецијанке“, „Сестре“, „Подгоричка скупштина“, „Слободан шоу“… Један је од организатора митровачког џез и блуз фестивала (North City Jazz & Blues Fest), где је осмислио ликовне радионице које су имале за циљ да реафирмишу праксу колективног сликарства. Члан жирија Ликовних окршаја у Галерији „Акваријус“. Ожењен је и отац двоје деце. Живи и ствара у Косовској Митровици.

О БУЂЕЊУ

\"vasilj-adzic-33\"

„Буђење“ је прва самостална изложба Васиља Аџића. На њој су представљене све фазе ауторовог рада – од самих почетака (циклус „Почетак“), преко сазревања („Откривање“) до поеследњих радова у којима трага за новим изразом („На трагу“). У средишту његовог уметничког и друштвеног ангажмана налази се став да сваки човек који има сензибилитет за уметност мора у сваком тренутку бити доступан јавности, и пред јавности сведочити о себи и свом таленту. Социјализација уметника у времену виртуелне реалности, а не изолација, његово је основно гесло. Отуда последњих година иницира јавна окупљања ликовних уметника (на улици, у галеријама), где са својим колегама ствара колективне слике, верујући да заједничко учествовање више различитих стваралаца при стварању једног ликовног дела даје веома интересантне естетске резултате, који су пре последица спонтаности и тренутних услова и околности, него свесног напора стваралаца да се уклопе у унапред семантички и идеолошки осмишљен концепт.

0 thoughts on “Vasilj Adžić: Buđenje”

  1. Pingback: Vasilj Adžić (1976-2019) | Galerija Aquarius

  2. Pingback: Knjiga o urbanoj legendi grada | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *