Акваријус

 

Кос Митровица

XX Kvizomanijak u „Akvarijusu“

\"\"

Други циклус квиза знања „Квизоманијак“ завршава се у Приватном културном центру „Акваријус“ у Косовској Митровици двадесетим по реду надметањем које је заказано за четвртак 13. мај 2021. године од 16 часова. Квиз, чији је аутор и водитељ Милош Радовић, одржава се у „Акваријусу“ од новембра 2020. године и у протеклих пола године окупио је преко 100 такмичара различитих профила и интересовања (студенте, професоре, докторе, уметнике, историчаре, географе). Популарност овога квиза привукла је и бројне спонзоре (пивница „Комбинат“, кладионица „Октагон бет“, НВО „Домовик“), који су, заједно са организаторима (ПКЦ „Акваријус“), за јубиларни Квизоманијак обезбедили за најбоље учеснике другог циклуса награде у вредности преко 350 евра!

Током трајања квиза у „Акваријусу“ ће продавати привесци које су израдила деца из Ораховца, а сав приход од продаје улаже се у изградњу спортске хале за децу и омладину у Великој Хочи. Реч је о акцији „Божур за децу Ораховца“, која се спроводи уз помоћ Српске православне цркве, односно Епархије Рашко-призренске и Косовско-метохијске, која је у ту сврху уступила део црквеног имања.

Котизација за учешће ове недеље износи 500 динара.

Квизоманијак је осмишљен као квиз у којем се, кроз дружење и забаву, такмичари надмећу из различитих области знања (култура и уметност, историја, географија, спорт, политика). Квиз је конципиран тако да буде забаван и поучан, тако да се у њему динамично смењују игре општег знања, брзине, досетљивости, логике. Посебан сегмент квиза посвећен је музици, домаћој и страној.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *