Акваријус

 

Кос Митровица

Aleksandar Glibetić: „Dnevnik iz karantina“

\"КОРИЦА

Изложба цртежа „Дневник из карантина“ – због ванредне ситуације поводом пандемије корона вируса – презетнована је на интернет и фесјсбук страницама Приватног културног центра „Акваријус“ и „Алтернативна“, од 31. марта 2020. године од 17 часова. Цртежи су настали током (само)изолације уметника у Краљеву за време трајања пандемије корона вируса, током марта 2020. године.

\"glibetic-virtuelna-galerija\"

Посети виртуелну галерију >>

Александар Глибетић је рођен у Краљеву 1995. године. Средњу уметничку школу завршио је у Чачку, а основне академске студије (одсек вајарство у класи професора Пека Никчевића) на митровачком Факултету уметности, где тренутно завршава мастер студије. Председник је организационог одбора ПКЦ „Акваријус“.

 

Прелистај електронски каталог (српски) >>             Прелистај електронски каталог (албански) >>

Изложба је организована у оквиру пројекта ArtCult који је подржао УНМИК. Организатори изложбе су „Алтернативна“ и Приватни културни центар „Акваријус“.

 

Послушај шта су о изложби рекли:
Александар Глибетић >>                                  Миљана Дунђерин >>

Циклус изложби има за циљ да представи савремено стваралаштво ликовних уметника различитих националних заједница, различтиих генерација и различитих стилско-поетских опредељења који живе и стварају на Косову.

2 thoughts on “Aleksandar Glibetić: „Dnevnik iz karantina“”

  1. Pingback: Snežana Manasić: „Peti element“ | Galerija Aquarius

  2. Pingback: Aleksandar Glibetić: „Presek stanja“ | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *