Акваријус

 

Кос Митровица

Okršaj humora (kvalifikacije)

\"Humor\"

Дизајн плаката: Харис Личина

Оно што свима недостаје, и пре пандемије корона вируса, а нарочито сада, јесте смех, вечно оружје против свих невоља и недаћа, најјачи антибиотик за окрепљење душе. Приватни културни центар „Акваријус“ зато је одлучио да током априла 2020. године квалификације за „Хумористичке окршаје“ одржи путем интернета. Заинтересовани учесници (једна или, највише, две особе) треба да до 12. априла 2020. године пошаљу на електронску адресу ПКЦ-а (galerijaaquarius@gmail.com) кратки хумористички видео клип (вицеве, скеч, краћу монодраму), кратку биографију и фотографију. Селекторски тим „Акваријуса“ одредиће најуспешније видео клипове, и њих ће поставити на интернет и фејсбук страницу (сваки клип биће постављен 24 сата, у истом временском интервалу, од 17:00 до 17:00 следећег дана). Три аутора чији видео клипови добију највише гласова (лајкова), као и два аутора које одабере жири организатора, добиће прилику да учествују у надметању у финалном окршају који ће се одржати у ПКЦ „Акваријус“ након укидања ванредних мера. Победника очекује награда.

\"miljana-dundjerin-2015\"

Миљана Дунђерин Човечанство (2013)

У складу са одлукама надлежних органа, а поводом пандемије, Приватни културни центар „Акваријус“ из Косовске Митровице био је принуђен да обустави све своје планиране културне активности. Иако је основна мисија – да буде реално, живо, а не виртуелно место стваралачког сусрета – тренутно онемогућена, ПКЦ „Акваријус“ је одлучио да део планираног уметничког програма ипак реализује путем интернета, како би омогућио свим љубитељима уметности да одрже менталну, интелектуалну и културну кондицију у времену изолације.
Овом приликом „Акваријус“ се придружује апелу о поштовању мера које у циљу сузбијања пандемије спроводе надлежни органи, и позива своје раднике, сараднике, пријатеље и поштоваоце на солидарност, чување сопственог и туђег достојанства, али и на очување свести о значају критичког промишљања стварности и слободе.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *