Акваријус

 

Кос Митровица

„Mali teatar“ otvorio festival „Biberče“

\"62022798_10218991462598696_8718171462076203008_o\"

Наступом Црквеног хора Цар Душан из Штрпца и извођењем представе „Малог театра“ „Збуњена бајка“, у продукцији Приватног културног центра „Акваријус“ из Косовске Митровице, у Штрпцу, у Дому културе Свети Сава, 13. јуна 2019. године отворен је 6. Позоришни фестивал за децу „Биберче“.
Ово је друго учешће „Малог театра“ на „Биберчету“. Прошле године ова митровичка дечја и омладинска трупа представила се Штрпчанима комадом „Ујеж“ Бранислава Нушића, а ове је играла представу „Збуњена бајка“ Снежане Алексић, у адаптацији и режији Дуње Николић, глумице која од 2017. године води „Мали театар“.

У представи су играли Матија Машковић, Страхиња Орловић, Елена Гвоздић, Снежана Џоговић, Хана Живковић, Марија Борисављевић, Симона Димитријевић, Јована Јовановић, Анђелина Спасић, Неда Јовановић, Ксенија Поповић, Емилија Симић.
„Збуњена бајка“ је премијерно изведена октобра 2018. године, а сачињена је од фрагмената и сегмената најпознатијих бајки света. Многе од њих јасно и комично су сажете у један едукативни комад намењен млађој популацији. Кроз подсећање на значај историје и љубави као заједничком именитељу свих бајки, комад афирмише истинске вредности живота.

Поред „Малог театра“ ове године на „Биберчету“ ће до 16. јуна 2019. године гостовати и позоришта и глумци из Алексинца, Шида, Врања, Ниша, Гњилана, Призрена, Ранилуга и Грачанице. Организатор фестивала је Театар „Гето“ из Грачанице (Лапље Село) којим руководи позоришни редитељ Зоран Ристић.
Медијски покровитељ фестивала је РТК из Приштине, захваљујући коме ће, после „Ујежа“ и „Збуњена бајка“ ускоро доживети и телевизијску премијеру.

Више о фестивалу „Биберче“ >>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *