Акваријус

 

Кос Митровица

„Mali teatar“ u Štrpcu

\"zbunjena-bajka-plakat-novi\"

Фотографије: Владимир Симић

Дечја и омладинска трупа „Мали театар“ при Приватном културном центру „Акваријус“ из Косовске Митровице гостује у четвртак 13. јуна 2019. године у Штрпцу, у оквиру 6. Позоришног фестивала за децу „Биберче“ који ће се и ове године одржати у Дому културе „Свети Сава“ од 13-16. јуна. „Мали театар“ извешће представу „Збуњена бајка“ Снежане Алексић, у адаптацији и режији Дуње Николић. Почетак представе заказан је за 17:30.
У представи играју Матија Машковић, Страхиња Орловић, Елена Гвоздић, Снежана Џоговић, Хана Живковић, Марија Борисављевић, Симона Димитријевић, Јована Јовановић, Анђелина Спасић, Неда Јовановић, Ксенија Поповић, Емилија Симић.

 

„Збуњена бајка“ – премијерно изведена октобра 2018. године, а последњи пут играна у Чачку у априлу 2019. године >> – сачињена је од фрагмената и сегмената најпознатијих бајки света. Многе од њих јасно и комично су сажете у један едукативни комад намењен млађој популацији. Кроз подсећање на значај историје и љубави као заједничком именитељу свих бајки, комад афирмише истинске вредности живота.
„Збуњена бајка“ четврта је до сада премијера „Малог театра“ који од 2017. године води глумица Дуња Николић. Прошле године „Мали театар“ се на „Биберчету“ представио комадом „Ујеж“ Бранислава Нушића >>, а Дуња Николић је водила глумачку радионицу.

 

Организатор фестивала је Театар „Гето“ из Грачанице (Лапље Село) којим руководи позоришни редитељ Зоран Ристић.

Више о фестивалу „Биберче“ >>

0 thoughts on “„Mali teatar“ u Štrpcu”

  1. Pingback: Šesti pozorišni festival "Biberče" od 13. juna u Štrpcu - Alternativna

  2. Pingback: Šesti dečiji pozorišni festival "Biberče" od 13. juna u Štrpcu - Alternativna

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *