Акваријус

 

Кос Митровица

Program za decembar 2016.

Сви уметнички програми организују се у кафе-клубу галерије „Акваријус“. Програме реализује Клуб уметника „Интервала“. Улаз на све програме је слободан.
Од планираних дешавања у децембру, до сада су договорена и заказана следећа (о евентуалној промени термина бићете благовремено обавештени):

уторак и среда, 6-7. децембар 2016, од 20:00
FILMSKO ĆOŠE
GRAFEST 2016.

\"gra-fest\"

Филмови са 5. Међународног фестивала документарног филма и телевизијских форми ГРАФЕСТ 2016. биће емотивани у терминима од 20 и 22 сатa. У галерији „Акваријус“ биће приказана остварења из ревијалног дела фестивала који ове године у фокус ставља женски поглед на филм. У уторак је планирана пројекција филма „Мама и тата“ (Немачка), а у среду пројекције филмова „Звезда је рођена“ (Србија) и „Синема комунисто“ (Србија).
Филмски програм у галерији „Акваријус“ реализује се захваљујући Дому културе Грачаница који је организатор овог фестивала.
Улаз на све пројекције је бесплатан, али је резервација, због ограниченог броја места, обавезна.

Детаљније о овом догађају >>
Детаљније о ГРАФЕСТ-у >>

 

среда, 14. децембар 2016, 19:00
SLIKARSKO ĆOŠE
CHROMATIC ACHROMATIC

\"izlozba-chromatic-achromatic\"

Изложба слика, графика и цртежа новосадских ликовних уметника Богдана Вукомановића, Иване Радовић и Николе Драгина биће отворена непосредно пред нови ликовни окршај, на којем ће се поменути аутори, иначе студенти Академије уметности у Новом Саду, супротставити својим колегама са Факултета уметности у Косовској Митровици. Радови ће бити изложени до 23. децембра, а изложба је продајног карактера.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 14. децембар 2016, 20:00
LIKOVNI OKRŠAJ
AKADEMIJA UMETNOSTI NS vs FAKULTET UMETNOSTI KM

\"likovni-okrsaj-decembar\"

Децембарски ликовни окршај у галерији „Акваријус“ биће ревијално-такмичарског карактера. У ревијалном делу надметаће се студенти Факултета уметности из Косовске Митровице (Јована Миловановић, Никола Вукић и Димитрије Мичић) и студенти Академије уметности из Новог Сада (Богдан Вукомановић, Ивана Радовић и Никола Драгин). Овај окршај је за студенте митровачког Факултета уметности такође и квалификациони, а најбољи од њих придружиће се у финалу Јасмини Поповић и Вуку Ђурићу.
Такмичење ће се и овога пута одвијати у три етапе. Такмичари ће најпре стварати реплику познатог уметничког дела, затим ће се ликовно изразити по задатку који им додели жири, да би на крају урадили оригиналан уметнички рад. Победник ликовног окршаја је онај учесник који обезбеди највише гласова присутне публике и стручног жирија. Главна награда (за победника финалног окршаја) је реализација самосталне изложбе у галерији „Акваријус“.

Детаљније о овом догађају >>
Распоред и резултати >>

 

среда, 21. децембар 2016, 19:00
POETSKO ĆOŠE
PORTRET MIROSLAVA TOHOLJA

\"plakat-toholj\"

Поводом 40 година стваралаштва Мирослава Тохоља, једног од најзначајнијих живих српских књижевника, биће представљена књига „Тамна лепота брисаног простора“ (2016) коју је приредио Александар Дунђерин, а где су сакупљене све релевантне критике о овом ствараоцу, као и радови са округлог стола о Тохољевој прози, одржаном априла месеца 2016. године у Призрену. Поред аутора и приређивача, о Тохољевој уметности говориће и проф. др Милош Ковачевић, Живојин Ракочевић (издавач књиге) и Жарко Миленковић (уредник књиге).
Исто вече биће отворена и изложба Тохољевих портрета које су радили чланови „Малог атељеа“, а у музичком делу програма наступиће Петар Ракић и Савица Миловић.

Детаљније о овом догађају >>

 

петак, 23. децембар 2016, 19:00
KNJIŽEVNI OKRŠAJ
4. KOLO KVALIFIKACIJA

\"aff8eaf230cc4ca9c40b50c498eef610\"

Књижевни окршај је замишљен тако да се учесници надмећу у три категорије. Најпре читају три књижевна текста која су сами одабрали, потом три текста које је одабрао стручни жири (за учеснике до самог наступа непозната), а на крају три своја оригинална књижевноуметничка рада. Победник књижевног окршаја је онај учесник који обезбеди највише гласова присутне публике и стручног жирија. За победнике сваког надметања обезбеђене су и награде, учешће на полуфиналним књижевним окршајима, као и штампање радова током 2017. године.
До сада су место у полифиналу обезбедили Дарија Машковић, Јован Маслар и Вук Пантовић.

Детаљније о овом догађају >>
Распоред и резултати >>

 

субота, 24. децембар 2016, 12:00
SLIKARSKO ĆOŠE
NOVOGODIŠNJA IZLOŽBA „MALOG ATELJEA“

\"desktop4\"

Традиционална новогодишња изложба чланова „Малог атељеа“ при галерији „Акваријус“ и ове године биће продајног карактера. Биће изложени радови преко 50 деце узраста од 5 до 12 година који су од септембра 2016. године редовно похађали едукативно-креативну уметничку радионицу.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 28. децембар 2016, 21:00
MUZIČKO ĆOŠE
NOVOGODIŠNJI BLUZ RINGIŠPIL

\"bluz-ringispil\"

Некадашњи велики џез оркестар Биг бенд, основан је у Косовској Митровици 1979. године, и до краја осамдесетих година прошлог века био је један од свега шест постојећих у СФР Југославији. Део музичара који су га чинили поново су се окупили и одлучили да направе свирку у Косовској Митровици, у галерији „Акваријус“…

Детаљније о овом догађају >>

 

субота, 31. децембар 2016, 22:00
ZABAVNO ĆOŠE
NOVOGODIŠNJA ZABAVA

\"logo\"

За све посетиоце и љубитеље уметности галерија „Акваријус“ организује бесплатну новогодишњу забаву у галерији „Акваријус“. Цене пића и за новогодишњу ноћ биће исте као током године. Припремљен је и програм опијања љубављу.

Детаљније о овом догађају >>

 

Ово је само део програма који Клуб уметника „Интервала“ организује у кафе-клубу галерије „Акваријус“.
Дођите да се дружимо. Да стварамо. Уз разговор, музику и пиће који не загађују душу.
Центар уметности није у метрополама и великим установама културе, центар уметности је тамо где се уметност догађа.
Добродошли у галерију „Акваријус“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *