Акваријус

 

Кос Митровица

Program za maj 2017.

четвртак, 4. мај 2017, 20:00
ЛИКОВНИ ОКРШАЈ
ДРУГИ ЦИКЛУС, ТРЕЋЕ КОЛО

\"likovni-okrsaj-maj-2017-plakat\"

Трећи по реду квалификациони ликовни окршај у оквиру другог циклуса. Учешће су пријавили Леа Кронтал из Вајмара (Немачка), Весна Секулић (Лепосавић), Александар Радовић (Липљан) и Јован Маслар (Косовска Митровица). Програм води Стефан Стевановић Пепи.

Детаљније о овом догађају >>
Распоред и резултати >>

 

петак, 5. мај 2017, 20:00
СЦЕНСКО ЋОШЕ
„АУДИЈЕНЦИЈА“

\"audijencija-plakat\"

Представа Народног позоришта Приштина „Аудијенција“, по тексту Вацлава Хавела. Редитељ овог комада је Ненад Тодоровић, а играју Јанко Цекић, Небојша Ђорђевић и Александра Вељковић.
Карте за представу могу се купити у галерији „Акваријус“ од 3. маја 2017. године по цени од 150 динара.

Детаљније о овом догађају >>

 

четвртак, 11. мај 2017, 21:00
МУЗИЧКО ЋОШЕ
ПЛЕС ФЛАУТА И ВИОЛОНЧЕЛА

\"koncert-flauta-plakat\"

Концерт флаута и виолончела на којем ће се изводити дела композитора Јохана Себастијана Баха, Георга Филипа Телемана, Ашил-Клода Дебисија, Хенрија Томасија, Еугена Јозефа Бозе и Томаза Ђованија Албинонија. Наступају студенткиње Факултета уметности у Косовској Митровици у класи професора Братислава Ђурића: Кристина Бојковић, Невена Нешовић, Миљана Савић, Ана Стефановић (флауте), и Катарина Дуловић (виолончело). Поред њих, наступиће и Братислав Ђурић, доцент за ужу уметничку област Флаута на митровачком Факултету уметности.
Улаз је слободан, али су резервације обавезне.

Детаљније о овом догађају >>

 

петак, 12. мај 2017, 12:00
ПОЕТСКО ЋОШЕ
СЕЋАЊЕ НА БОБИЈА

\"secanje-bobi-plakat\"

Поводом годину дана од смрти највећег звечанског боема Слободана Златковића Бобија, биће организован разноврстан уметнички програм. Током дана ликовни уметници ће у галерији радити Бобијеве портрете који ће бити презентовани од 20 часова, када и почиње главни програм. О Слободану Златковићу говориће његови пријатељи, а на великом платну биће емитовани видео прилози о Бобијевом животу и раду.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 17. мај 2017, 20:00
ФИЛМСКО ЋОШЕ
„ЉУБАВ“ (АУСТРИЈА, 2012)

\"amour-film\"

У оквиру циклуса филмова који су обележили последњих пет година седме уметности у свету, у арт биоскопу галерије „Акваријус“, на великом платну, биће приказан аустријски филм Михаела Ханекеа који је освојио Златну палму на Канском фестивалу, Златни глобус и Оскара за најбољи страни филм. „Љубав“ прати безусловну, безинтересну и бескомпромисну љубав између остарелих супружника, од којих једно умире.
Улаз на пројекцију је бесплатан.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 17. мај 2017, 22:00
ФИЛМСКО ЋОШЕ
„ОНА“ (САД, 2013)

 \"film-ona\"

У оквиру циклуса филмова који су обележили последњих пет година седме уметности у свету, у арт биоскопу галерије „Акваријус“, на великом платну, биће приказано америчко остварење Спајка Џоунса. Радња овог филма смештена је у 2025. годину и прати човека који улази у везу са интелигентним компјутерским оперативним системом који има женски глас и личност. Једно од најзначајнијих филмских остварења која варирају филозофију неткритицизма, односно критикују злоупотребу техничко-технолошког и информатичког прогреса човечанства.
Улаз на пројекцију је бесплатан.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 24. мај 2017, 20:00
NORTH CITY JAZZ & BLUES FEST
ПРОМОЦИЈА ФЕСТИВАЛА

\"jazz&blues-2017\"

Промоција овогодишњег јубиларног, петнаестог по реду митровачког North city jazz & blues фестивала. Том приликом биће отворена изложба фотографија „Џез и блуз фестивал кроз објектив“, презентован трећи број „Фестивалских новина“ и одржан џем сешн.

Детаљније о овом догађају >>

 

четвртак, 25. мај 2017, 20:00
ЛИКОВНИ ОКРШАЈ
ФИНАЛЕ ДРУГОГ ЦИКЛУСА

\"likovni-okrsaj-markica\"

Финале другог циклуса Ликовних окршаја у галерији „Акваријус“. Учествују победници претходно одржаних квалификационих окршаја: Младен Ристић, Стефан Ђурђановић (обојица из Ниша), као и победник трећег кола квалификација које ће бити одржано 4. маја 2017. године. Програм води Стефан Стевановић Пепи. Награда за победника финала је организација самосталне изложбе у галерији „Акваријус“ о трошку галерије.

Детаљније о овом догађају >>

 

петак, 26. мај 2017, 21:00
МУЗИЧКО ЋОШЕ
NORTH CITY JAZZ & BLUES FEST

\"jazz&blues-2017\"

Као најава овогодишњег јубиларног, петнаестог по реду митровачког North city jazz & blues фестивала, емитоваће се снимци концерата који су обележели претходних четрнаест година фестивала.

Детаљније о овом догађају >>

 

Ово је само део програма који Клуб уметника „Интервала“ организује у кафе-клубу галерије „Акваријус“.
Дођите да се дружимо. Да стварамо. Уз разговор, музику и пиће који не загађују душу.
Центар уметности није у метрополама и великим установама културе, центар уметности је тамо где се уметност догађа.
Добродошли у приватни културни центар Галерија „Акваријус“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *