Акваријус

 

Кос Митровица

Program za mart 2017.

среда, 1. март 2017, 20:00
СЛИКАРСКО ЋОШЕ
ЛИКОВНИ ОКРШАЈ

\"likovni-okrsaj-1-mart-2017

Отворање изложбе радова насталих током првог циклуса Ликовних окршаја. Додела награда најбољим учесницима: Вуку Ђурићу, Димитрију Мичићу, Јасмини Поповић и Николи Вукићу. Прво коло другог циклуса Ликовних окршаја. Учествују: Ана Игњевић, Петар Петровић и Младен Ристић.

Детаљније о овом догађају >>
Распоред и резултати >>

 

уторак, 7. март 2017, 18:00
СЛИКАРСКО ЋОШЕ
ИЗЛОЖБА „ЖЕНЕ И УМЕТНОСТ“

\"dan-zena-2017\"

Програм под називом „Жене јуче данас сутра“ реализује се поводом Међународног дана жена. У салону ће бити изложени радови полазника едукативно-ликовне радионице „Мали атеље“ при галерији „Акваријус“.

Детаљније о овом догађају >>

 

уторак, 7. март 2017, 19:00
ПОЛЕМИЧКО ЋОШЕ
ТРИБИНА „ШТА НАМ ЗНАЧИ ОСМИ МАРТ?“

\"dan-zena-2017\"

Програм под називом „Жене јуче данас сутра“ реализује се поводом Међународног дана жена. На трибини учествују Ивана Вановац, Марина Доганџић и Милица Орловић.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 22. март 2017, 19:00
ПОЕТСКО ЋОШЕ
ДАРИНКА ЈЕВРИЋ (1947-2007)

\"darinka-jevric-plakat\"

Поводом седамдесет година од рођења и десет година од смрти биће одржано књижевно вече посвећено Даринки Јеврић (1947-2007), најзначајнијој српској књижевници на Косову и Метохији. Програм су осмислили и реализоваће учесници првог циклуса Књижевних окршаја у галерији „Акваријус“, а гости ће бити наш познати лингвиста проф. др Митра Рељић, књижевник и директор Дома културе Грачаница Живојин Ракочевић. За сценографију су задужени полазници едукативно-уметничке радионице „Мали атеље“.

Детаљније о овом догађају >>

 

четвртак, 23. март 2017, 22:00
МУЗИЧКО ЋОШЕ
COMME IL FAUT

\"comme-il-faut\"

Леа Јевтић (вокал и гитара), Катарина Дуловић (виолончело) и Марина Башић (вокал), у досади коју је проузроковала околина, одлучују да створе – нешто. Ни саме нису знале шта раде, како раде, али су знале – зашто раде! Добро, нису ни то баш знале. Међутим, резултат је, по њима, задовољавајући, и сада су, напокон, спремне да изађу пред свет! Акустична гитара, виолончело и два вокала њихово су оружје у борби против досаде. Pop/R’n’B coveri су пут.
Улаз је слободан. Резервације обавезне.

Детаљније о овом догађају >>

 

субота, 25. март 2017, 20:30
АРТ БИОСКОП
„ОНА ЈЕ ЖИВА“

\"film-ona-je-ziva

Митровачка премијера српског филма сценаристе и редитеља Страхиње Млађеновића (аутора и документарно-уметничког филма „Богословија, звуци“ о призренској богословији „Кирило и Методије“). Филм је премијерно приказан на Међународном филмском фестивалу у Тирани (TIFF), а потом и на Фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи. Млађеновићево остварење откупила је Радио телевизија Војводине, а телевизијска премијера најављена је за 2018. годину.

Детаљније о овом догађају >>

 

среда, 29. март 2017, 20:00
СЛИКАРСКО ЋОШЕ
ВУК ЂУРИЋ: „ПОРТРЕТ ДИСИДЕНТА“

\"vuk-djuric-plakat\"

Отварање изложбе мурала, цртежа, слика и инсталација Вука Ђурића, победника првог циклуса Ликовних окршаја у галерији „Акваријус“. Изложба ће бити постављена на улици (мурали) и у салону галерије. Поставка заузима простор од кружног тока у центру Косовске Митровице (код кошаркашког терена), преко улице Страхињића Бана, све до галерије „Акваријус“ где ће бити изложени Ђурићеви цртежи, слике и инсталације, и одржан пригодан програм. Део поставке у галерији „Акваријус“ посетиоци ће моћи да погледају до 3. априла 2017. године.

Детаљније о овом догађају >>

 

Ово је само део програма који Клуб уметника „Интервала“ организује у кафе-клубу галерије „Акваријус“.
Дођите да се дружимо. Да стварамо. Уз разговор, музику и пиће који не загађују душу.
Центар уметности није у метрополама и великим установама културе, центар уметности је тамо где се уметност догађа.
Добродошли у приватни културни центар Галерија „Акваријус“!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *