Акваријус

 

Кос Митровица

Toni Ostojić: „Slomljeni snovi“

\"постер

Изложба слика и графика „Сломљени снови“ босанскохерцеговачког и македноског ликовног уметника Тонија Остојића – због ванредне ситуације поводом пандемије корона вируса – презетнована је на интернет и фесјсбук страницама Приватног културног центра „Акваријус“ и портала „Алтернативна“, од 22. априла 2020. године од 19 часова и биће доступна посетиоцима до 30. априла.
„Сломљени снови“ су отисци сећања изведени на цинк плочи различитим техникама. Анализирајући аналогне случајности у радовима других уметника, посебно графичара у периоду модерне лирске апстракције и неформалног и апстрактног експресионизма, њихова достигнућа, знања и искуства, њихову естетику интерполирао је у сопствени оригинални ликовни израз, истовремено се ослањајући на на класична графичка средства и медије изражавања и размишљања времена у којем живимо.

ПОСЕТИ ВИРТУЕЛНУ ГАЛЕРИЈУ >>

Тони Остојић је рођен у Бихаћу (Босна и Херцеговина) 1992. године. Средњу школу (графички дизајн и графички техничар) је завршио у Бања Луци где је проглашен за ученика генерације. На Факултету ликовних уметности у Скопљу дипломирао је 2014. године у класи професора Мирка Вујисића на смеру графички дизајн. Следеће године је на истом факултету, у класи истог професора и магистрирао на смеру графика. Тренутно живи у Бања Луци где предаје графику на Факултету Лијепих Умјетности на Независном Универзитету Бања Лука. Иза себе има пет самосталних изложби и више десетина колективних изложби и учешћа на ликовним колонијама. Био је најмлађи учесник у историји Графичке колоније у Суботици 1998. године, када је имао свега шест година.

\"1

Прелистај електронски каталог (српски) >>             Shqip >>                 English >>

Изложба је организована у оквиру пројекта ArtCult који је подржао УНМИК. Организатори изложбе су „Алтернативна“ и Приватни културни центар „Акваријус“.

Послушај шта су о изложби рекли:

Тони Остојић >>                                                            Миљана Дунђерин >>

Циклус изложби има за циљ да представи савремено стваралаштво ликовних уметника различитих националних заједница, различтиих генерација и различитих стилско-поетских опредељења који живе и стварају на Косову и у региону.

0 thoughts on “Toni Ostojić: „Slomljeni snovi“”

  1. Pingback: Snežana Manasić: „Peti element“ | Galerija Aquarius

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *